Z metody płatności BLIK Płacę Później mogą korzystać sprzedawcy, którzy:

  • pomyślnie przeszli proces rejestracji i weryfikacji konta w Tpay, 
  • podali branżę swojej działalności i branżę sklepu, które umożliwiają korzystanie z płatności odroczonych,
  • oferują swoim klientom bramkę płatniczą Tpay co najmniej 3 miesiące,
  • przeprocesowali min. 10 transakcji BLIK.   

Dla sprzedawców, którzy nie spełniają powyższych kryteriów, metoda BLIK Płacę Później jest niedostępna (wyszarzona) w Panelu Akceptanta. Po spełnieniu warunków, informację o jej dostępności przekazujemy drogą mailową.

Branża działalności i sklepu

Branże podane podczas rejestracji widoczne są w zakładce “Twoja branża” w Panelu Akceptanta. Jeśli w zakładce “Twoja oferta” metoda BLIK Płacę Później nie jest wyszarzona, to znaczy, że możesz z niej korzystać. 

Aby uruchomić metodę płatności BLIK Płacę Później, nie musisz podpisywać dodatkowej umowy. 

Jak wyłączyć BLIK Płacę Później

Jeśli spełniasz warunki opisane powyżej, metoda płatności BLIK Płacę Później jest automatycznie włączona w Panelu Akceptanta. Aby ją wyłączyć, postępuj zgodnie z poniższą instrukcją:

  1. Zaloguj się do Panelu Akceptanta.
  2. Przejdź do zakładki “Twoja oferta”. 
  3. Przesuń suwak w lewą stronę przy metodzie BLIK Płacę Później.